Hirdetések

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványára a bíróság letartóztatott egy 42 éves férfit, aki egy szekrényben próbált elrejtőzni a felelősségre vonás elől.

Hirdetések

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság több bűncselekmény elkövetése miatt nyomozást folytat a férfi és társa ellen, akik 2023. december 4. napján az éjszakai órákban lakatlefeszítéssel jutottak be egy fészerbe, ahonnan elloptak egy fűkaszát és egy motorfűrészt, 300.000 forint kárt okozva.

A nyomozó hatóság 2024. január 8-án a lakásán kereste a férfit, akinek a felesége azt mondta, hogy férje elment otthonról, azonban a ház átkutatása során megtalálták őt a fáskamra mögött elbújva.

A gyanúsított nem először alkalmazza ezt a módszert a felelősségre vonás kikerülésére: egy másik, jelenleg is folyamatban lévő büntetőeljárásban a rendőrjárőröket a felesége szintén félrevezette, ekkor tolvaj az egyik ruhásszekrényben volt elbújva.

A Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája a férfi jelenlétének biztosítása és a bűnismétlés megakadályozása érdekében – az ügyészségi állásponttal egyetértve – elrendelte a gyanúsított letartóztatását.