Hirdetések

Vizsgálják a közút lehetséges minőségi változását azt követően, hogy levonult az árvíz Drégelypalánknál a Szlovákiába vezető útról. Amennyiben a várakozásoknak megfelelően ténylegesen sem okozott sérüléseket az útszerkezetben a víz, újra megnyitják az utat az autósok számára is. Addig csak gyalogosan és kerékpárral, motorkerékpárral engedélyezett a közlekedés.

Néhány órára szabadon átjárható volt az új Szent Borbála-híd Drégelypalánk és Ipolyhídvég között, de műszaki ellenőrzések miatt ismét, ezúttal részlegesen lezárták. A Magyar Közút mérőkocsikkal figyeli az utat, azt vizsgálják, hogy az árvíz hatására változik-e az út szerkezete. Lehel Zoltán a társaság Nógrád vármegyei igazgatója az ipolyinfo.com-nak azt mondta:

üzemeltetési szabályzat írja elő, hogy az árvíz levonulásától számított két hétig kötelező méréseket végezni, forgalmat csak annak lejárta után engedhetünk rá a Drégelypalánkot Ipolyhídvéggel összekötő útra.

Az árvíz január 19-20. között szűnt meg az érintett szakaszon, vagyis az előírások szerint legkorábban az első februári hétvégén nyithatják meg az utat és ezáltal a Szent Borbála-hidat is az autósok számára.