Hirdetések

A Szécsényi Rendőrkapitányság munkatársai pár órán belül azonosították és elfogták azt a 16 éves fiút, aki betört egy rimóci családi házba.

A sértett január 19-én 13 óra 15 perckor tett bejelentést a rendőrségen, miszerint ismeretlen tettes betört a rimóci családi házukba, és egy mobiltelefont, illetve egy benzinmotoros fűrészt vitt el. A Szécsényi Rendőrkapitányság munkatársai azonnal adatgyűjtésbe kezdtek, és pár órán belül azonosították a bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozható 16 éves helyi fiút. Kollégáink 16 óra 47 perckor intézkedtek is ellene Rimóc belterületén, megtalálták nála az ellopott fűrészt, és lefoglalták. Előállították a fiút a rendőrkapitányságra, és lopás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, amely során elismerte jogellenes tettét.

Fotó. police.hu

A fiatal délelőtt érkezett a rimóci családi házhoz, és kifeszítette az ablaküveget ideiglenesen helyettesítő furnérlapot. Benyúlt a kilincshez, kinyitotta az ablakot, majd bemászott az ingatlanba, ahonnan értékeket vitt el.

A Rétsági Rendőrkapitányság is körözte a fiút, ugyanis a gyermekvédelmi gondoskodás alatt álló fiatal a kijelölt otthonból engedély nélkül távozott. A rimóci lakost gyanúsítotti kihallgatását követően a rendőrök visszaszállították a gyermekvédelmi intézetbe.