Hirdetések

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 36 éves nő és 38 éves férje ellen, akik egy illatszerüzletben inzultálták a férfi nőismerősét.

A vád szerint a sértett 2023. április 5-én egy salgótarjáni illatszerüzletben vásárolt, amikor a házaspár nő tagja felismerte, odament hozzá és váratlanul, trágár kifejezések közepette a hajánál fogva a földre rántotta. A sértett zuhanás közben beütötte a fejét egy polcba, de fel tudott állni és a szóváltásuk közben telefonján a féltékeny támadója számára ingerlően ható fényképeket mutatott.

A felvételek láttán a feleség újból a nő hajába kapott és rángatni kezdte őt, majd kis idő múlva elindult egy közeli boltba, ahol a férje vásárolt és megmutatta neki a dulakodás során az arcán keletkezett friss horzsolásokat.

Együtt mentek vissza az illatszerüzletbe, ahol a férfi dühödt hangon kérte számon a sértettet, majd egy alkalommal meg is ütötte őt, amitől a vásárló az egyik polcnak esett, majd az üzlet raktárhelyiségébe menekült. Az agresszív támadók ide is követték, fenyegették és köpködték, majd visszarángatták a vásárlótérbe, ahol a férfi tovább kiabált vele.

A házaspár cselekménye az üzletben tartózkodókban megbotránkozást és riadalmat keltett, a férfi ütése a sértettnek nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozott.

A járási ügyészség a feleség ellen garázdaság, a férj ellen garázdaság és – mivel a sértett az őt megütő személy megbüntetésére irányuló magánindítványt terjesztett elő – könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat. Indítványában mindkettőjükkel szemben közérdekű munka büntetés kiszabását, valamint a 25.760 forint bűnügyi költség megfizettetését kérte.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

Hirdetések