Hirdetések

A balassagyarmati Szent-Györgyi Albert Technikum diákja, Palánki Lotti képviseli Nógrád vármegyét a II. Kossuth Zsuzsanna Nemzeti Egészségügyi szakképzési verseny országos döntőjében.

A versenybizottság elnöke az Ipoly TV riporterének elmondta: a verseny célja főként az egészségügyi szakmák társadalmi presztízsének növelése. Már évekkel ezelőtt kimutatták, hogy elöregedőben van az ápolói szakma, ezért pályaválasztási kiadványokat és kisfilmeket továbbítottak több általános iskolának, hogy a fiatalok megismerkedjenek a képzés alapjaival.

Palánki Lotti nyertesként jutott tovább. (fotó: Majer-Illés Ivett/ipolyinfo.com)

Kőrösi Istvánné, a Magyar Egészségügyi Kamara Nógrád vármegyei területi szervezetének elnöke elmondta:   

„A versenyfelhívás lényegét abban látom, hogy az egészségügyi szakmák népszerűbbek legyenek az általános iskolás, végzős diákok  körében, abban, hogy minél több fiatal válassza az egészségügyi szakképzést, melyhez nélkülözhetetlen az egészségügyi szakmák és az egészségügyet oktatók társadalmi presztízsének növelése,elismerése!”

 A vármegyei döntőben a tanulók szimulációs eszközök használatával, a feladatokhoz tartozó tevékenységeket mutatták be a szakmai zsűrinek, az országos megmérettetésre márciusban kerül sor.