Hirdetések

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt két 20 éves fiú ellen, akik 2022-ben közösen fosztották ki áldozataikat, egyikőjüknek súlyos sérülést is okoztak.

Hirdetések

A vádirat szerint a két húsz éves, munkahellyel nem rendelkező, és fiatal koruk ellenére már büntetett előéletű fiatal 2022. szeptember 9-én hajnalban a salgótarjáni vasútállomásra mentek. Egy padon alvó férfi ruháját átkutatták, a nadrágzsebében megtalálták a pénztárcáját, amiből kivették a 60.000 forint készpénzt, majd a tárcát a sértett személyes irataival együtt az állomás lépcsőjén hagyták.

2022. szeptember 28-án a megyeszékhely központjában egy 15 éves fiú zsebéből kiesett a telefonja. Az egyik vádlott ezt észlelte, felvette és elindult vele. Ekkorra már a sértett is észrevette, hogy nincs meg a telefonja, visszasietett a kereszteződéshez, ahol járókelők mutatták meg neki, ki vette fel a földről a készüléket. A 15 éves fiú utolérte a tolvajt, számonkérte, de az csak a 2.000 forint értékű telefontokot adta vissza neki.

Fotó: police.hu

Utolsó cselekményüket 2022. október 4-én délután követték el, amikor felfigyeltek egy szatyrokat cipelő idős férfire. Felajánlották, hogy némi ellenérték fejében hazaviszik a csomagokat, ám a férfi a kért 2.000 forint helyett csak 710 forintot tudott nekik ígérni.

A két fiatal elvitte a szatyrokat a sértett otthonáig, ahol a férfi odaadta nekik a megbeszélt 710 forintot, ők ekkor felfigyeltek a pénztárcában lévő nagyobb címletű bankjegyekre. Az idősebb vádlott kikapta a sértett kezéből a tárcát, kivett belőle a 160.000 forint készpénzt és megpróbált elszaladni, de a 74 éves férfi visszatartotta őt. Eközben együtt leestek a lépcsőn, aminek következtében az idős áldozat eszméletlen állapotba került.

A vádlottak ekkor a pénzt felmarkolták és elmenekültek, otthagyva a földön fekvő áldozatukat, aki az esés következtében súlyos sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a vádlottak ellen kifosztás, közokirattal visszaélés és lopás minősített esetei miatt emelt vádat. A jelenleg is letartóztatásban és bűnügyi felügyeletben lévő elkövetők ellen végrehajtandó szabadságvesztés, közügyektől eltiltás, vagyonelkobzás és a bűnügyi költség megfizettetése az ügyészi indítvány.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.