Hirdetések

Ma tartja a 2023. évet értékelő beszédét Nyugat-Nógrád országgyűlési képviselője a a Polgárok Balassagyarmatért és a Palócságért Alapítvány felkérésére. Balla Mihály cikkünk megjelenésével egyidőben lépett színpadra, amely előtt egy meglepő videóüzenetet vetítettek le a helyszínen résztvevők számára.

Az országgyűlési képviselő minden év elején a civil szervezet meghívására tart összefoglalót a térségi ügyekről, amit a szokásoknak megfelelve idén is a balassagyarmati Mikszáth Kálmán Művelődési Központ kamaratermében hallgathatnak meg.

A rendezvény jelenleg is tart, az eddig eltelt részében már kiderült, hogy Balla Mihály jubileumi munkaévét zárja éppen, mert 1998 óta megszakítás nélkül képviseli Nyugat-Nógrádot az országgyűlésben.

A képviselő előadása előtt meglepő videóüzenetet játszottak le a teremben, a vásznon Orbán Viktor szólt Balla Mihályhoz. A miniszterelnök sorstársként szólította meg Ballát, akinek tippet is adott beszédenek témaválasztásához:

Tanácsot adni nehéz. Talán azt érdemes tudnod neked is, hogy az embereket mindig jobban érdekli az, ami lesz, mint az, ami volt.

Orbán Viktor hozzáfűzte: az évértékelő nehéz műfaj, ő már azt sem tudja, hogy mennyi hasonló beszédet mondott, de akárhogy is van, gratulál Balla Mihály eredményeihez. Mint mondta: a 25 szép szám.

A Nyugat-nógrádi képviselőn látható volt, hogy meglepődött a miniszterelnök videóján, és zavarba is jött. A szervezők a kulisszák mögött azt mondták: Balla Mihály számára ez valóban egy ajándék volt a miniszterelnöktől, ugyanis kevés olyan honatya dolgozik ma az országgyűlésben, aki már legalább 25 éve a választók bizalmát élvezi.

Orbán Viktor Nyugat-Nógrád képviselőjének, Balla Mihálynak üzent. (videó: Fidesz-KDNP Balassagyarmat)