Hirdetések

A 23. Nemzetközi Magyar Fotószalon legjobb képeiből nyílik kiállítás pénteken a felvidéki Füleken a Városi Honismereti Múzeumban – tájékoztatta az MTI-t a szervező Füleki Vármúzeum hétfőn.

A vándorkiállítás a Magyar Fotóművészek Világszövetsége által évente megrendezett fotópályázat 23. évadának legjobb felvételeiből jött létre.

A versenybe ezúttal kilenc országból 184 fotós nevezett be 1771 alkotással – írták a sajtóközleményben.

A legsikeresebb műveket szakmai zsűri értékelése alapján vándorkiállításon és katalógusban mutatják be.

Ismertették: Kölcsey Ferenc 200 évvel ezelőtt fejezte be és adta le a Himnusz kéziratát, ennek kapcsán az idei évfordulós kategória központi témája a Himnusz lett, Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából pedig a szerző jól ismert műve, Az ember tragédiája került a középpontba.

Magyar vonatkozású kategóriában a szólásokat és közmondásokat dolgozták fel, természet kategóriában az állatok és természetes környezetük volt a gondolatébresztő. Újdonságként, most először szerepelt a kiírásban az ifjúsági kategória, három korcsoportra osztva.

A március 10-ig látogatható vándorkiállítást február 9-én, pénteken 17 órakor Nagy Tivadar, a Magyar Fotóművészek Világszövetségének alelnöke nyitja meg a Városi Honismereti Múzeum galériájában.

Mint közölték, a szövetség az anyaország határain belül és azon túl élő, különböző műfajokat képviselő magyar fotósoknak, főként amatőr alkotóknak biztosít szakmai és közösségi hátteret.