Hirdetések

Két alkalommal adott munkát az erős szél a Nógrád vármegyei hivatásos tűzoltóknak szerdán. Öt helyen keletkezett szabadtéri tűz Nógrád vármegye területén a szerdai nap során.

Érsekvadkerten, az Eötvös Loránd úton egy tölgyfa lehasadt ágai veszélyeztették a gyalogosforgalmat. A rétsági és a balassagyarmati hivatásos tűzoltók, valamint az Érsekvadkert Község Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei létraszer és motoros láncfűrészek segítségével eltávolították a magasban lógó ágakat. Bátonyterenyén, a Kossuth Lajos úton egy üzemcsarnok tetejét fedő trapézlemezeket szaggatott fel a szél. A helyi hivatásos tűzoltók eltávolították a tetőről a veszélyessé vált lemezeket.

Tar külterületén háromszáz négyzetméteren égett a száraz fű. Szirák és Bér között háromszor is felcsaptak a lángok szerdán, itt összesen több mint egy hektárnyi terület égett le. Mátraverebélyben, a Rózsadombon ötezer négyzetméteren lángolt a száraz fű, a tűz a közeli erdőt is veszélyeztette. A pásztói, a berceli és a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók puttonyfecskendők és kéziszerszámok segítségével avatkoztak be a káreseteknél.