Hirdetések

Egyre nagyobb népszerűsége van a téli sportoknak Magyarországon. Először a fővárosban, majd az elmúlt években vidéken is műanyag sítanpályákat építenek. Most a Síoktatók Magyarországi Szövetsége az Országos Sítanpálya-építési Program keretén belül 75 millió forintból Szokolyán valósított meg tanpályát, amit szinte az év minden időszakában lehet használni.

A település polgármestere elmondta: céljuk, hogy minden Szokolyán élő gyermek megtanuljon síelni. Némethné Pintér Csilla kiemelte: a településen nagy múltja van a síelésnek, síoktatásnak, ugyanis több neves külföldön élő magyar síoktató is innen indította pályafutását, ezért is örültek, mikor Szabó László síoktató azzal az ötlettel kereste meg a település önkormányzatát, hogy itt szeretnének létrehozni műanyag sítanpályát.

Az eseményen Rétvári Bence, országgyűlési képviselő arról beszélt: egyre népszerűbbek itthon a havas lejtőket imitáló műanyag tanpályák, főleg a gyermekek körében, de a felnőtteknek is lehetőségük van az év minden időszakában a sport adta lehetőségekre. Hangsúlyozta: az elmúlt évek időjárása nem tette lehetővé, hogy megfelelő mennyiségű hó essen Magyarországon, nem voltak adottak a körülmények a síeléshez. Ezeknek a pályáknak a létrehozásával lehetőség van az őszi és tavaszi időszakban kellemesebb hőmérséklet mellett is megtanulni a téli sportokat – állítja a képviselő. Rétvári hozzátette: ez a sítanpálya nem csak a helyieknek ad lehetőséget arra, hogy megtanuljanak síelni, hanem a szomszédos településen élőknek, és a kirándulni, sportolni vágyóknak is jó lehetőség arra, hogy jó szórakozási lehetőség legyen.