Hirdetések

A Praktiker-Vác idegenben 27-24-re kikapott vasárnap a Podravka Koprivnica együttesétől a női kézilabda Európa-liga csoportkörének ötödik fordulójában, így már biztosan nem juthat tovább.

Januárban Vácott 28-28-as döntetlent játszott a két együttes úgy, hogy a második játékrész derekán nyolc találat volt a Podravka előnye, és még bő hat perccel a dudaszó előtt is 28-21-es vendég előny állt az eredményjelzőn, innen sikerült nagy hajrával egyenlítenie Herbert Gábor együttesének.

Kaproncán győzelemmel őrizhette volna meg reális továbbjutási esélyét a Vác, amely nem kezdett jól, a házigazda 6-5-ről 11-6-ra ellépett, és bár az első félidő hajrájában két találatra fel tudott zárkózni a vendég alakulat (11-9), pihenni négygólos különbséggel vonulhattak a felek.

Bentragadt az öltözőben a Vác a szünetben, támadásban pontatlanul játszott, ezt kihasználva 16-10-es előnyre tett szert a távolról sem ellenállhatatlanul játszó Podravka az egyedüliként remeklő Katarina Pandza vezérletével. A váci kulcsjátékosok sorra rontottak vagy rossz döntéseket hoztak, és a magyar klub hátul sem talált ellenszert a hazai támadásokra. A második félidő közepén ébredt a Vác, Kuczora Csenge vezérletével egy 3-0-s szériával megfelezte lemaradását (19-16), ám ennél már nem tudott közelebb zárkózni.

A váci részről egyedül jó teljesíményt nyújtó, ám a hajrára elfáradó Kuczora Csenge a mezőny legeredményesebbjeként 10 góllal zárt, Katarina Pandza hét találattal, Lucija Besen hét védéssel járult hozzá a Podravka sikeréhez.

Vereségével eldőlt, hogy az utolsó körrel – a norvég Storhamar elleni hazai mérkőzés eredményétől függetlenül – a Vác számára véget érnek az európai kupaküzdelmek.

Hirdetések