Hirdetések

A baloldali volt miniszterelnök visszaszólt Szöllősi Györgyi műsorvezetőnek, miután az ő 2006-os titkos beszédéről kérdezte. A riporter azt akarta megtudni, hogy nem érzi-e problémának, hogy a saját hazugságairól szóló beszéde akadályozza az ellenzék összefogását még a köztársasági elnök ügyének idején is. Gyurcsány ekkor lépett fel az ATV-vel szemben.

Magyarországon áll a bál, a köztársasági elnök és minisztere pedofilok bűnsegédeit engedik ki és ennek ellenére az ATV Gyurcsány Ferencet a korábbi hazugságairól és meg nem történt bocsánatkérésekről faggatja – ezt rótta fel az exminiszterelnök az őt faggató Szöllősi Györgyinek tegnap este.

Ön nem kérdez ezzel a kérdéssel, hanem vádol. Márpedig az Ön vádja… (…) ez vád. Visszautasítom, hogy Ön vádoljon!

Gyurcsány szerint Szöllősi nem is hiteles kritikust idézett akkor, amikor felhozta a problémát a műsorban.

Gyurcsány Ferenc 2006-ban mondta el a későbbi saját magyarázata szerinti igazságbeszédet. A szűk körben elhangzott titkos mondatok szerint több éven keresztül hazudtak a nyilvánosságnak arról, hogyan áll Magyarország.

Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna.

A beszéd nyilvánosságra került még 2006-ban, de a tüntetések ellenére sem történt változás, a baloldali kormánypártok csak a következő választáson buktak meg, a Fidesz-KDNP azóta vezeti az országot.

Gyurcsány szerint nem is kell erről beszélni, főleg nincs alap beszédének és Novák Katalin lemondásának összehasonlítására. Hogy miért éppen ez volt érdekes az ATV számára, arról korábban itt írtunk.