Hirdetések

Minden ok nélkül megtámadtak egy útépítő vállalkozót Csörögön. A Vörösmarty utca karbantartását végző Kiss József munkagéppel dolgozott, amikor egy autós megállt a helyszínen, ordítani kezdett a gépen dolgozó emberrel, aztán szidalmazást követően megverte a vállalkozót.

A 0627.hu beszámolója szerint a Csörögi Települési Nemzetiségi Önkormányzat megnevezte, hogy romák támadtak a nem roma vállalkozóra. A nemzetiségi önkormányzat fontosnak tartja, hogy helyi békemenetet szervezzenek, mert nem szeretnék, ha etnikai üggyé fajulna az eset.

Kiss Anita képviselő azzal indokolta kezdeményezését, hogy ez a bántalmazás sem romának sem magyarnak nem megengedett, mert ez mélyen elítéli a cigányságot. Emellett megemlékeztek arra a korábbi esetre, amikor éppen a Béke térre gyűltek össze a településen élő romák, miután egy idős roma asszonyt bántalmazott egy nem roma elkövető. A nemzetiségi önkormányzati képviselő arra kérte a helyi kisebbséget, hogy mutassák meg a faluban élőknek: ők is elítélik az ilyen cselekedetet és számukra is fontos, hogy ne ez alapján ítéljék meg az emberek a romákat.