Hirdetések

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai a napokban fogták el azt a 27 éves helybeli férfit, akit rablás bűntett és számos lopás elkövetésével gyanúsítanak a nyomozók.

Hirdetések

Az elfogott férfi bűntettei közé sorolható többek között egy múlt év végi rablás is. A salgótarjáni bevásárlóközpontban az elkövető négy doboz bonbonról távolította el az áruvédelmi eszközt, majd azokat a kabátja alá rejtette. Ezután a boltól fizetés nélkül távozott, azonban a kijáratnál a biztonsági őr megállította őt, és számonkérte a lopással kapcsolatban. A férfi dulakodni kezdett az őrrel, majd a négy doboz bonbonnal elmenekült.

A nyomozók megállapították azt is, hogy a férfi tavaly számos lopást követett el Salgótarjánban. A megalapozott gyanú szerint Salgótarján-Zagyvapálfalva városrészben több lakásba is betört, ahová általában úgy jutott be, hogy a bejárati ajtót befeszítette, de előfordult olyan eset is, hogy a nyitva hagyott ablakon keresztül mászott be, aztán minden mozdítható értéket elvitt. Zsákmánya között szerepelt wifi beltéri egység, vízmelegítő, porcelán tányérkészlet, gázkonvektor, de volt olyan hely is, ahonnan még a mosogatótálcát is kitépte a falból és a csaptelepeket is leszerelte, majd elvitte. A tettes a település garázsait sem kímélte, oda is hasonló módszerrel jutott be, mint a lakásokba, feltörte az ajtót, majd amit eladható értéknek vélt, már vitte is. A lopásokkal a sértetteknek több százezer forint kárt okozott. A tolvaj a környéken számos élelmiszerboltból is lopott, ezekben italt, illatszert és édességeket emelt le a polcokról, majd fizetés nélkül távozott.

A salgótarjáni rendőrök a 27 éves helybeli férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.