Hirdetések

Fokozatosan építi le a termelést a Fitesa Rétság KFT., amely 25 éves működést követően zárja be nógrádi gyárát. A dolgozók számára több féle lehetőséget is felkínáltak, többek között a cégcsoporton belüli munkavállalás is opció lehet.

A műanyag alapú egészségügyi textíliák és fóliák gyártásával foglalkozó Fitesa Rétság KFT. múlt év novemberben jelentette be Nógrád vármegyei üzemének bezárását. A társaság megszüntetését a gyártási kapacitások alacsony kihasználtsága, és az ebből következő gazdaságtalan működtetés indokolta – közölte hírportálunkkal a gyárigazgató.

Horváth Ágnes arról is tájékoztatott, hogy az összesen 86 főt foglalkoztató cég a bezárás hírével egyidőben programot indított munkatársai részére az elhelyezkedés támogatására.

Egyik legfontosabb alapelvünk volt az eddigi 25 éves működésünk során az emberi értékek megbecsülése, így a jelenlegi helyzetben is kiemelt cél a munkatársak segítése anyagi támogatással, ösztönző megtartási bónuszokkal és munkahely keresési programmal, úgynevezett komplex programmal vezető fejvadász, tanácsadó céggel együttműködve, továbbá folyamatban vannak cégcsoporton belüli, külföldi áthelyezések is.

– mondta a gyárigazgató. A társaság nyáron kezdi meg a termelés csökkentését, egyúttal a fokozatos leépítést, amit több hullámban valósít meg. Azonban a termelés befejezésének időpontja egyelőre nem ismert. A Fitesa az ingatlantól is meg akar válni, amire már keresik a vevőt.