Hirdetések

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt három fivér ellen, akik több embert is megvertek egy rimóci presszó udvarán.

Hirdetések

A vádirat szerint a 24, 21 és 14 éves fivérek 2021. július 31-én este a házuktól nem messze lévő presszóban szórakoztak, eközben a legfiatalabb fiú beleivott egy ismerőse italába, majd azt el is vette tőle, ezért szóváltásba keveredtek. A fiú megragadta a sértett pólóját, majd ököllel megütötte és ellökte őt. A földre került férfit meg is rúgta, miközben a sértettet a középső testvér is bántalmazni kezdte. Ekkor két vendég sietett a fekvő férfi segítségére, szétválasztották a verekedőket, majd az egyik segítő kiment a presszó elé, ahová utána lépett a legidősebb fivér, és egy körülbelül másfél méter hosszú tömör fanyéllel fejen ütötte.

A testvérek ellen csoportos garázdaság, a legidősebb vádlott ellen ezzel halmazatban súlyos testi sértés kísérlete a vád. A két idősebb fiúval szemben pénzbüntetést, a fiatalkorú vádlottal szemben próbára bocsátást és pártfogó felügyeletet indítványozott az ügyészség. Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt