Hirdetések

A világ és a vége című darabbal startol ma este hat órától a 39. Madách Imre Irodalmi és Színjátszó Napok Balassagyarmaton. Az ország több pontjáról érkeznek amatőr színi társulatok a Mikszáth Kálmán Művelődési Központba, a szombati napon reggel tíztől éjfélig követik egymást az előadások.

1967-től évente, majd 1990-től kétévente változik színházzá a művelődési központ, ahol az idén kilenc társulat versenyzik az ISZN aranyszobráért. A péntek esti megnyitót követően Wass Albert két könyvének feldolgozását viszi a színpadra az Udvari Kamaraszínház. Andrási Attila Jászai Mari-díjas rendező, író a Megafon reggeli műsorában elmondta: Erdély elszakításának történetét – melyről a két a könyv szól – modern formában mutatják be, többek között egy DJ is a produkció része lesz, így mindenképpen biztatják a fiatalokat, hogy legyenek részesei az esti előadásnak.

A szombati napon már délelőtt indul a színházi verseny: az elmúlt fesztiválokkal ellentétben most a Kamara- és a Csikász-terem mellett a könyvtár és az aula büféje is egy-egy helyszínül szolgál, így még izgalmasabb produkciókkal várják az érdeklődőket.

Vasárnap délután derül ki, kinek adja át a Fesztivál Szelleme az első díjat, ami idén már egy teljes alakos szobor lesz.