Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

Közvetlen köztársasági elnök választásáért indított kampányt a Magyar Szocialista Párt (MSZP), amelyért Alaptörvény-módosítást is kezdeményeztek. Az MSZP szerint ők már 1989 óta ezt akarják. Úgy tudjuk, erről akarja meggyőzni az embereket a párt egyik ismert politikusa, aki Balassagyarmaton is járt.

A nemzet egységét kell kifejeznie a köztársasági elnöknek, aki az államszervezet működése felett őrködik, ezt pedig csak úgy lehet garantálni, ha a nép választja meg a személyét közvetlenül – áll a párt közleményében, amelyben arról is tájékoztatnak, hogy ők már erre vonatkozóan benyújtották saját Alaptörvény-módosításukat az Országgyűlés számára.

Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke a nógrádi városban kampányolt február 13-án délután, személyesen próbálta győzködni a járókelőket arról, hogy adják aláírásukat az ügyért. Az ipolyinfo.com tudomására jutott, hogy az eseményen alig volt érdeklődő, ennek részletiről érdeklődtünk a szervezőnél.

Bal oldalon Borenszki Ervin, az MSZP balassagyarmati politikusa egy 2017-es rendezvényen. (fotó: fb.com)

Borenszki Ervin kérdésünkre elmondta:

Komjáthi Imre beállt közénk és a közvetlen köztársasági elnökválasztásért kampányolt. De nem hiszem, hogy ez olyan nagy érdeklődésre tart számot.

Hozzátette: Komjáthi a rendezvényen nem mondott semmit, nem beszélni jött.

Arra, hogy miért érdekelt kevés embert a balassagyarmati kampány, nem kaptunk választ. Egyébként Komjáthi Imre várható látogatásáról csak 1 nappal azt megelőzően tett közzé egy internetes bejegyzést Borenszki, amit saját fórumán osztott meg.

Hirdetések