Hirdetések

A Pásztói Járási Ügyészség vádat emelt egy 38 éves mátraverebélyi férfi ellen, aki a tartózkodási helyéül szolgáló helyiségből több százezer forint értékben lopott és kárt is tett benne.

A vádirat szerint a férfi 2021 novemberében hajléktalanná vált és az egyik pásztói sportegyesület intézőjétől engedélyt kapott arra, hogy néhány napig a klub épületében lakjon.

A férfi röviddel beköltözése után ellopott egy 45.000 Ft értékű mosógépet, amit 15.000 forintért értékesített egy ismerősének.

Ezután az intéző megkérte a férfit, hogy távozzon. A férfi a kulcsokat vissza is adta, azonban később visszament a sportcentrumhoz, egy kővel betörte annak ablakát, bemászott, és onnan kábeleket, csaptelepeket és mezeket lopott el, valamint összetört négy darab mosdókagylót.

A férfi a lopással 370.000, a rongálással további 102.960 forint kárt okozott a sportklubnak.

A járási ügyészség a büntetett előéletű vádlottat dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolta meg és indítványozta, hogy a bíróság ítélje őt elzárásra, rendeljen el vele szemben vagyonelkobzást és fizettesse meg a sértettnek okozott kárt is.

Az ügyben a Pásztói Járásbíróság dönt.