Hirdetések

Június 9-én lesznek az önkormányzati választások, akkor választják meg Magyarország minden új településvezetőjét és közgyűlési, képviselő-testületi tagjait. A Fidesz-KDNP ma közleményben tudatta, hogy kiket támogatnak Nyugat-Nógrád városaiban.

Balla Mihály, a Fidesz-KDNP Nógrád vármegyei 2. választókerületi elnöke Balassagyarmaton pénteken délután jelentette be, hogy minden városban állít polgármesterjelölt jelöltet a szövetség. Balassagyarmaton a jelenlegi városvezetőt, Csach Gábort indítják, aki a Fidesz helyi elnöke, több ciklus óta önkormányzati képviselő is volt, aztán alpolgármester, majd 2019 óta polgármester.

Rétságon egy ma jól ismert önkormányzati képviselőnek szavazott bizalmat a Fidesz-KDNP: Bakó Mónika indul az újrázó Mezőfi Zoltán ellen, aki ex-fideszesként, pártoktól függetlenül folytatná a városvezetést.

Szécsényben a város polgára, a vármegye főjegyzője, Bagó József lesz a szintén ex-fideszes, ma független Stayer László polgármester kihívója.

A Mi Hazánk március 15-ig dönt arról, hogy egyáltalán állít-e a városokban polgármester-jelölt jelölteket és önkormányzati képviselő-jelölteket – mondta érdeklődésünkre Dócs Dávid, a párt alelnöke.

A Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke pénteken nem volt elérhető telefonon. Azonban a párt vármegyei képviselője, Zsédely Lajos úgy nyilatkozott az ipolyinfo.com-nak, hogy

Nem foglalkozunk mi ezzel különösebben.

Ezért ma még nem derül ki, hogy az ellenzék legnagyobb pártja kiket látna szívesen a városok vezetőjeként.

A Magyar Szocialista Párt balassagyarmati elnöke sem vette fel a telefont, cikkünk kiadásáig nem is jelentkezett.