Hirdetések

A rétsági rendőrök őrizetbe vettek egy 20 éves férfit, aki lopások mellett engedély nélkül vitt el egy gépkocsit is.

A Rétsági Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya jármű önkényes elvétele és lopás bűntett, illetve lopás vétség miatt folytat eljárást egy csörögi lakossal szemben.

A férfi február 24-én napközben hazajutása érdekében ideiglenesen szerzett magának egy gépkocsit egy rétsági parkolóban. Szerencséje volt, ugyanis az autóban megtalálta az indítókulcsot, így el is indult Csörög felé. A sejcei elágazónál, Vác közelében, a főút melletti füves területen leparkolt, és átszállt egyik ismerőse kocsijába, aki hazavitte.

Fotó: polic.hu

Ezt megelőzően 2023 közepén és az év vége felé több lopást is elkövetett Diósjenő településen. Első alkalommal egy pénztárcát vitt el a benne lévő több tízezer forinttal, személyes iratokkal és bankkártyával együtt a Berkenye és Diósjenő között található málnaföldről. Cselekménye után pár hónappal betört egy családi házba, a nyitott ablakon keresztül bemászott a konyhába, és az asztalon lévő tárcából pénzt vett el.

A legnagyobb, több mint 2 millió forint értékben szeptemberben lopott a településről, amikor egy ingatlan műhelyéből nagy értékű szerszámgépekkel, motorfűrészekkel távozott.

A Rétsági Rendőrkapitányság munkatársai véget vetettek a férfi bűnös ténykedésének, és február 28-án Nógrádon fogták el, majd előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. Beismerő vallomása után a rendőrök őrizetbe vették, és indítványozták letartóztatását.