Hirdetések

Koltai Róbert Sose halunk meg című filmjét vetítették Balassagyarmaton a Madách Imre Filmszínházban a Madách-díjasok Tavaszköszöntőjén. Ennek alkalmából a színész-rendező is részt vett az eseményen, amelyen verssel, több énekkel, személyes történetekkel szórakoztatta a közönséget.

Koltai a Megafonnak mondta el, hogy 1992-ben vett részt Balassagyarmaton egy rendezvényen, amikor a színpadon kiszúrta a műsorvezető, hogy a színész nincs jó hangulatban. Koltai Róbert ekkor vallotta be, hogy új filmjéhez nincs elég pénz.

A rendezvény után kapott segítséget ahhoz, hogy esély legyen a film forgatásához. Mint mondta: egy telefonszámot adtak neki Balassagyarmaton, amit felhívott és meglehetősen gyorsan sikerült egyeztetni a részleteket, végül megegyezés született a beszélgetésből. A Sose halunk meg című mozi így megvalósulhatott, ami Kolati Róbert egyik legismertebb produkciója lett.

A film Gyuszi bácsiról, a nagybácsiról szól, aki magával viszi Imit, az unokaöccsét vidéki vállfaárusító körútjára. A szülők félnek a születésnapi ajándéknak szánt kirándulástól, és okkal. Gyuszi bácsi a vonat indulása után meghúzza a vészféket és fut Imivel az ügetőre.

Koltai Róbertet a teljes történetet is elárulta. Itt hallható: