Hirdetések

Rendőrségi információk szerint több betörési kísérlet történt Rétságon néhány hét alatt, amely eddig nem volt jellemző a Nyugat-nógrádi kisvárosban. A település életét egy Vác környéki falu bandája zaklatja – ezt már a hivatalos adatgyűjtések és a városban lakók is egybehangzóan erősítették meg.

Nincs biztonságban egyetlen itt élő sem – ezt adta hírül egy kétségbeesett rétsági lakos az egyik internetes fórumon, amelyen saját panaszát osztotta meg a közbiztonság romlásáról. Felvetésére többen reagáltak hasonlóan, akik úgy tapasztalják, hogy rövid idő alatt több lopás és betörés történt a városban, egy alkalommal pedig közterületen zaklatták az egyik járókelőt ismeretlenek. Cigarettát és pénzt kértek az arra sétálóktól, de amikor a rendőrség kihívásával ijesztegették őket, eltűntek a városból.

Az egyik érdekes esetről néhány napja számolt be a Megafon. A rádió szerint a rétsági rendőrök eljárást indítottak egy csörögi lakossal szemben, miután február 24-én napközben ellopott egy autót Rétságról. A parkolót végigjárva azt kereste a tettes, hogy melyik jármű van nyitva. Szerencséjére az egyik kocsiban az indítókulcsot is megtalálta, így könnyen tudta elvinni az autót.

Azóta több eset is nyilvánosságra került: több lakó garázsfeltörésről, magánlaksértésről, kerékpárlopásról adott hírt, amelyek mindegyike február utolsó napjaiban és március első két hetében történt Rétságon. Helyiek értesülése szerint egy csörögi banda szakosodott lopásokra és betörésekre, erről a rendőröket is informálták az ott lakók.

A rendőrség egyelőre nem adott ki közleményt a sorozatos események közötti lehetséges összefüggésekről, ezért kérdésekkel fordultunk hozzájuk. Válaszukat annak beérkezését követően közöljük.