Hirdetések

A hírportálról értesültek a balassagyarmati baloldal politikusai arról, hogy szövetségesük nem folytatja tovább aktív politikai pályáját. Lombos István már több helyen is elmondta, hogy befejezi az önkormányzati munkát. A Megafonnak elárulta: megtette építő javaslatát helye betöltésére.

Az ipolyinfo.com vasárnap közölte, hogy a Magyar Szocialista Párt (MSZP) korábbi városi elnöke, Balassagyarmat egykori polgármestere, jelenlegi ellenzéki képviselője kiszáll az önkormányzati munkából és nem kívánja ismét megméretni magát.

A hír kiadását követően a Szövetség a Balassagyarmatiakért Egyesület (SZAB) nevű baloldali párttömörülés elnöke nevében az egyik internetes fórumon megjelent egy szöveg, amelyben híresztelésnek állítják be a leírtakat. Gyenes Szilárd fogalmazása szerint

Nem illik Balassagyarmat polgárait hülyének nézni, hamis hírekkel manipulálni.

Gyenes vélekedése szerint „megosztó hazudozás” és híresztelésről van szó, ezért arra hívja fel az olvasók figyelmét, hogy ne hagyják magukat megtéveszteni.

Az ipolyinfo.com szerkesztősége levelet írt Gyenes Szilárdnak vasárnap délután, akitől elsőként azt próbáltuk megtudni, hogy a nevében közzétett fórumbejegyzést valóban ő írta-e. Továbbá érdekelt minket az is, hogy az ipolyinfo.com közlésével szemben mik a szerinte valós állítások. Azonban szerdán 18 óráig nem kaptunk választ feltett kérdéseinkre.

Hasonló megdöbbenést váltott ki a hír a Momentum balassagyarmati politikusából is. A középiskolai matematika tanárként dolgozó Benkó Tamás szerint eleve képtelenség az egész hír, mint ahogyan azt egy másik internetes fórumon leírta:

Ezt megírta az ipolyinfo. Na, ennyit a valóságtartalomról.

Beszállt a hír kommentálásába a város korábbi alpolgármestere is, aki a médiaügyekért is felelt 2002 és 2006 között. Demus Iván MSZP-s politikus munkálkodása idején az önkormányzati médiacég az adóhatóság folyamatos figyelmét is kivívta többmilliós adótartozásaival, és jogkezelő szervezeteknél felhalmozott milliós hátralékai miatt. Az ex-alpolgármester szerint:

„Ó emberek, kik mindent tudtok céltalan , százféle mesterséget miért tanultatok, és minden eszközt fel miért találtatok, ha azt az egyet el nem éritek soha, hogy észhez térítsétek azt, ki esztelen?” (Euripidész – i.e. 480-406. Az egyik legnagyobb athéni drámaíró)

Végül maga az érintett, Lombos István megszólalt és a Megafon rádióban arról beszélt, hogy tájékoztatta a Szövetség a Balassagyarmatiakért Egyesületet döntéséről, így az nem lehetett meglepő.

Sokan tudják, hogy nem akarok indulni. (…) Egy külsős bizottsági tagságot – ha erre a SZAB felkér és lesz ilyen helye, ha nyer – hajlandó vagyok elvállalni.

Hozzátette: tudomása szerint még folyik az ellenzéki jelöltek keresése és kiválasztása, ezért ő nem mondhat a fejleményekről részleteket, azt a SZAB a maga által megfelelőnek ítélt időpontban bejelenti.