Hirdetések

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 48 éves kelet-nógrádi férfi ellen, aki jelentős mennyiségű alkohol elfogyasztása után összetörte a főnöke által rábízott autót.

A vád szerint a férfit 2023. október 21. napján a délelőtti órákban megkérte a munkáltatója, hogy vigye el a tulajdonában lévő autót a cége telephelyére. A vádlott azonban nem így tett, hanem több röviditalt és sört is elfogyasztott, majd főnöke tudta nélkül hazaindult az autóval.

Ittassága miatt lakóhelyétől nem messze egy út szélén parkoló autó hátuljának ütközött, ennek következtében mindkét jármű megrongálódott.

A vádlott szervezetében a baleset időpontjában 3,12 g/l mennyiségű alkohol volt, mely súlyos fokban befolyásolta a vezetési képességeit.

Az ügyészség az engedély nélküli használatra figyelemmel jármű önkényes elvétele bűntette mellett ittas állapotban elkövetett járművezetéssel vádolta meg a férfit. Vádiratában indítványozta, hogy a bíróság szabjon ki vele szemben felfüggesztett szabadságvesztést és tiltsa el a közúti járművezetéstől.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.