Hirdetések

A favoritok sikerével zárult a puskások egyéni versenye a százhalombattai légfegyveres országos bajnokságon, melyen a férfiaknál Péni István, a nőknél pedig Mészáros Eszter diadalmaskodott.

A bajnokság mindössze két héttel követte a Győrben rendezett olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságot, melynek eredményei egyértelműen Péni és Mészáros sikerét vetítették előre, és a két klasszis lövő a várakozásoknak megfelelően szerepelt Százhalombattán.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint az Eb-n ezüstérmes, egyúttal olimpiai kvótát szerző Péni István kiemelkedően teljesített. A 60 lövéses alapversenyt 632,9 körrel zárta az első helyen, majd a fináléban ha lehet, még az alapnál is jobban lőtt és 254,6 körös finálés országos csúccsal diadalmaskodott. Méghozzá hatalmas, négy körös előnnyel megelőzve a második helyezett Hammerl Somát. A bronzérmet Török Ferenc szerezte meg.

Az alapversenyben nem csupán Péni lőtt kimagaslóan, a Győrben a juniorok versenyében Európa-bajnok Kálmán Bálint ugyanis 631,6 kört ért el.

A nőknél az Eb-n a klasszikus csapatversenyben ezüst-, a kieséses rendszerűben pedig bronzérmes magyar csapat mindhárom tagja nemzetközi szintű eredménnyel zárta az alapversenyt. A legjobb közülük az Európa-bajnokságon egyéniben hatodik Mészáros Eszter volt 631,2 körrel, Dénes Eszter és Bajos Gitta pedig egyformán 630,5 körrel fejezte be a 60 lövést. A döntőben aztán Mészáros 253,2 körrel nyert aranyérmet. Az ezüstöt Dénes, a bronzot Bajos szerezte meg.

Eredmények:
férfi légpuska:
1. Péni István (UTE) 254,6 kör
2. Hammerl Soma (UTE) 250,6 kör
3. Török Ferenc (Csepel TC) 227,2

csapat:
1. ZTE SK (Kálmán Bálint, Somogyi Péter, Tankovics Tamás) 1871,1 kör

női puska:
1. Mészáros Eszter (MATE-Gödöllői EAC) 253,2 kör
2. Dénes Eszter (UTE) 251,5
3. Bajos Gitta (Erődök Városa SE) 229,8

csapat:
1. UTE (Dénes Eszter, Toma Dorina, Tarr Vivien) 1874 kör