Vác, 2024. január 21. Kuczora Csenge, a Praktiker-Vác (k), valamint Rosa Skovlund Schmidt (b) és Alberte Kielstrup Madsen (j), a Nyköbing Falster HB játékosa a nõi kézilabda Európa-liga A csoportkörében, a harmadik fordulóban, a Praktiker-Vác - Nyköbing Falster HB mérkõzésen a váci Városi Sportcsarnokban 2024. január 21-én. MTI/Kovács Tamás
Hirdetések

Kihirdette az április 11. és 14. közötti, debreceni női kézilabda olimpiai selejtezőn, valamint a Norvégia és Ausztria elleni Eurokupa-mérkőzéseken szereplő 18 fős keretét Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Hirdetések

A magyar szövetség a pénteki hírlevélében kitér arra, orrtörése után Albek Anna egyelőre nincs olyan állapotban, hogy meghívót kaphasson.

A jövő hét folyamán újabb vizsgálaton esik át jobbátlövőnk, amennyiben az alapján pozitív visszajelzést kapunk, pótbehívót küldünk neki, így már akár a felkészülés kezdetén csatlakozhat a kerethez.

– mondta Golovin.

A magyarok az Eurokupában – melyben azok a csapatok vesznek részt, amelyek nem lépnek pályára a decemberi, magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezősorozatában – április 4-én Ulsetben a hibátlanul első helyen álló, nyolcpontos Norvégiával, április 6-án, az utolsó fordulóban, Győrben pedig a pont nélküli Ausztriával találkoznak. A magyaroknak hat, a svájciaknak két pontjuk van.

A debreceni olimpiai selejtezőben a házigazda csapat április 11-én Kamerunnal, 12-én Svédországgal, 14-én pedig Japánnal mérkőzik meg. A kvartett első két helyezettje jut ki a párizsi olimpiára.

A magyar férfi válogatott egy hete sikerrel vette a tatabányai ötkarikás selejtezőt.

A női válogatott kerete:
Kapusok: Böde-Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szemerey Zsófi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC)
Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (SG BBM Bietigheim, német), Győri-Lukács Viktória (Győri Audi ETO)
Jobbátlövők: Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Papp Nikolett (SCM Gloria Buzau, román)
Irányítók: Vámos Petra (DVSC Schaeffler), Debreczeni-Klivinyi Kinga (Moyra-Budaörs), Simon Petra (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Beállók: Bordás Réka (Praktiker-Vác), Füzi-Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler), Pásztor Noémi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC)
Balátlövők: Juhász Gréta (Kisvárda Master Good SE), Kácsor Gréta (DVSC Schaeffler), Kuczora Csenge (Praktiker-Vác)
Balszélsők: Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szöllősi-Schatzl Nadine (Győri Audi ETO)