Hirdetések

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő visszavonulhat a politizálástól, ha nem sikerül elérni, hogy 2026-ban már az eddigitől eltérő szabályok mentén szervezzék meg az országgyűlési választásokat. A politikus szerint több értelme van kutyákat műteni, mint ilyen körülmények között politizálni.

Hadházyt a telex faggatta, aki szerint elképzelhető, hogy befejezi a politikai pályát, mert nem akar Alekszej Navalnij sorsára jutni és eredmények nélkül meghalni, ezért

jobban járok, ha kutyákat műtök, mert annak legalább megvan az eredménye

– tudatta a független képviselő. Hozzátette: szerinte nem lehet leváltani a Fidesz-KDNP kormányt, legfeljebb a csoda segíthet ebben, ezért ha a 2026-os országgyűlési választást is a ma ismert szabályokkal rendezik meg, akkor nincs értelme a további munkájának.

Logikája szerint csak hibrid forradalom győzheti le a Fidesz-KDNP-t, de ennek részleteiről nem beszélt. A HVG szemlézte a megjelent cikket, hozzátéve, hogy Hadházy Ákos nem csak a szabályok miatt aggódik, hanem Magyar Péter feltűnése is üzenet arra, hogy nincs tovább. Ugyanis elmélete szerint hatalmasat téved az, aki úgy véli, a következő választás elsöpri a kormányt. Márpedig – mint azt Hadházy véleménye szerint Magyar Péter véli – helytelen ez a következtetés.