Hirdetések

A Nógrád Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt emelt vádat egy 70 éves balassagyarmati kocsmáros ellen, aki egy kocsmai veszekedés során egy törött sörösüveggel nyakon szúrta 53 éves dejtári vendégét.

A vádirat szerint 2023. július 28-án a délutáni órákban egy balassagyarmati lakótelep presszójának teraszán az ittas kocsmáros egy szintén ittas vendégével összeveszett, a veszekedés hevében felkapott egy sörösüveget, az asztalhoz vágta, majd a törött üveggel az áldozatát arcon és nyakon szúrta.

A sértett az arcán és nyakán vágott sérülést szenvedett, a nyakát ért sérülés során fennállt a lehetősége az életveszélyes érsérülés keletkezésének is, ennek elmaradása csak a szerencsének volt köszönhető.

Az elkövető ittas volt, az önhibából eredő ittasság azonban nem mentő, hanem súlyosító körülmény, hiszen az alkohol hatása közismert, ezért aki szeszes italt fogyaszt, számolnia kell azzal, hogy lerészegedve nem ura magának – tettéért ezért minden ittas bűnelkövető teljes büntetőjogi felelősséggel tartozik.

Az ügyben a Nógrád Vármegyei Főügyészség az idős kora ellenére makulátlan előéletű férfivel szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérlete miatt emelt vádat, vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság ítélje felfüggesztett szabadságvesztésre, valamint kötelezze a felmerült 198.869.-Ft bűnügyi költség megfizetésére.

Az ügyben a Balassagyarmati Törvényszék dönt.