Hirdetések

Döntött a balassagyarmati városi önkormányzat: hamarosan megnyílhat az új vendéglátóhely a város üdülőövezetében. A 2023 decemberében elkészült tóparti ingatlan üzemeltetője tavasztól őszig működteti majd a Placcs nevű helyet a szintén idén nyitó szabadstrand mellett.

Egy városfejlesztési támogatás részeként valósulhatott meg az a Balassagyarmat-nyírjesi fürdőtónál álló új létesítmény, amelynek üzemeltetésére pályázatot írt ki a tulajdonos önkormányzat. A néhány héttel ezelőtti helyszínbejáráson több érdeklődő is megtekintette az ingatlant, azonban csak egyetlen ajánlattevő nyújtotta be szándékát a bérlésre.

A balassagyarmati önkormányzat mai ülésén döntött arról, hogy az ajánlattevő érvényes pályázatát támogatja, a helyiség használatáért 1.297.380 forint +áfa éves díjat kell fizetnie. A döntést megelőzően a baloldali ellenzék tagja, Gyenes Szilárd azt mondta, hogy

Több innováció kellett volna és több alternatíva kellett volna, amiben az emberek véleményét is meg lehetett volna kérdezni. Én voltam annyira szerencsés, hogy Nyugat-Európában sok természetközpontú létesítményt néztem meg. Nagyon színes az a paletta, amiből választani lehetett volna.

Hozzátette: igaz, hogy nem akarja „elkaszálni ezt a vállalkozást”, de sajnálja, hogy nem tudtak konszenzust teremteni.

A leendő Placcs beltere 2024. januárjában, a Bátrak Úszása verseny idején. (fotó: fb.com)

Jeney Deniel Zsombor balassagyarmati egyéni vállalkozóként nyerte el a vendéglátóhely üzemeltetési jogát, aki vállalta, hogy a megnyitást követően tavasztól őszig szerdától péntekig 12-20 óra között, míg szombaton és vasárnap 10-20 óra között tartja nyitva a helyet. A Placcs a benyújtott pályázat szerint

stílusában egy erdei étterem-kávézó jegyeit hordozza majd magán, melynek belső elrendezésében, tematikájában az azt körülvevő erdei világ köszön vissza. A belső dekorációban a növények és a természetes látványelemek dominálnak majd.

Jeney Deniel Zsombor a benyújtott dokumentumban a szakmai múltját összefoglalva ismerteti: szakács-cukrász végzettségével a budapesti Four Seasons Hotel Gresham Palaceban, valamint külföldi munkavállalásai során, konyhafőnöki és étteremmenedzseri pozíciókban szerzett tapasztalatokkal rendelkezik.

A városi képviselő-testület a pályázatban kikötötte, hogy a nyitva tartás idején köteles ingyenesen biztosítani a közönség számára a szociális helyiségek használatát. A szerződéstervezet szerint az üzemeltető kötelessége lesz együttműködni a tó tekintetében jogosultságokkal rendelkező civil szervezetekkel.