Hirdetések

Idén újra várja a gyerekeket a Rugó Répa Ösvény Balassagyarmat belvárosában. Egy főtéri kávézás után pedig némi kalanddal és szerencsével hegyikerékpárt is megnyerhet az, aki jól teljesít.

Tucatnyi tojás, bárányok és nyulak telepedtek le Balassagyarmaton a Civitas Fortissima téren. A nyulak répákat is magukkal hoztak, amik mellett minden gyerek velük ugrálhat akár már mától. A belvárosi fákon is tojásdíszek lógnak, a Bajcsy-Zsilinszky utcai általános iskolánál is hasonlóan készültek fel az ünnepre.

Egy nyuszi ül a fűben a Jánossy Képtár előtt. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

Elkezdődött az új városi játék is: a szabadtéri kalandjáték a városi tanösvényeken folyik, a játékosok a feladatokat a buszpályaudvartól kezdődően az Ipoly holtáig találják meg. A részvételhez a szervezők által kibocsátott szelvényre lesz szükség, amit kitöltést követően a városháza előtti zöld postaládába kell dobni. A helyes megfejtők között két kerékpárt, továbbá ajándékcsomagokat sorsolnak ki.

A Rugó Répa Ösvény a képtár mellett. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

Húsvét hétfőn délelőtt 10 órakor a Tekergő KRESZ Parkban Nyuszi-foci tornával kezdődik a nap, utána egy bábelőadást láthatnak a gyerekek. Délután 3-tól lovagoltatás, 16 órától táncház kezdődik a Vízy Zsigmond utcai parkban utána gyermekkoncertet ad Kecskeméthy Lilla. Mindeközben kézműveskedés, arcfestés, ugrálóvárak, rendőr- és kukásautó bemutató is várja a családokat.