Hirdetések

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádirata alapján a bíróság jogerősen letöltendő börtönbüntetésre ítélte azt a 47 éves férfit, aki félrevezette a hatóságokat.

Hirdetések

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádirata szerint a vádlott még 2020 decemberében azt a bejelentést tette a rendőrségre, hogy miközben egy buszpályaudvaron aludt, valaki ellopta a pénztárcáját a benne lévő 1.300,- forinttal együtt. A vádlott bejelentése alapján büntetőeljárás indult, melynek során a vádlott beismerte, hogy a pénztárcáját tőle senki nem lopta el, hanem azt részegen elhagyta valahol. Az ügyészség a férfit hatóság félrevezetésével vádolta meg.

A Salgótarjáni Járásbíróság a 47 éves férfit, mint többszörös visszaesőt 1 év 3 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Bár a tárgyalás során a vádlott mindvégig védekezett, a kiszabott ítélettel szemben teljes közönyt tanúsított, és azt tudomásul vette. Az ítéletet az ügyész és a védő is tudomásul vette, így az jogerős.

Az ügy érdekessége, hogy a kiszabott büntetés végrehajtására valószínűleg soha nem fog sor kerülni, mert a férfit a Balassagyarmati Törvényszék 2023-ban tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte egy salgótarjáni kettős gyilkosság elkövetése miatt.

A kettős gyilkossággal kapcsolatosan is jogerős döntés született idő közben, melyről a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség adott nemrég hírt.

A közlemény az alábbi linken olvasható:
https://ugyeszseg.hu/jogerosen-tenyleges-eletfogytiglanira-iteltek-a-ferfit-aki-megolt-ket-embert-a-fovarosi-fellebbviteli-fougyeszseg-sajtokozlemenye/