Hirdetések

A faültetési program keretében idén Balassagyarmaton 300 fát sikerült elültetni a helyi Gazdasági Műszaki Ellátó Szervezet munkatársainak.

Dénes Andrea a szervezet parkfenntartásáért felelős vezető kiemelte: a fákat minden évben ősszel szerzik be, majd tavasszal amikor az idő engedi, vagyis fagymentes, és nem esik az eső, akkor ültetik el. Idén több fafajt is telepítenek, hiszen a talajviszonyokat is, és a lakossági igényeket is figyelembe vették. Többek között ültettek gömbjuhart, gömbakácot, díszcseresznyét, és más díszfákat is.

Facsemeték Balassagyarmaton az északi sportközpont területén. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

Dénes Andrea hozzátette: a faültetési program keretében minden évben megújítják a nagyobb zöld területeit a városnak, idén kifejezetten a lakótelepekre ültettek. A Dózsa utcában, a Hunyadi utcában és a Madách Ligetben is új fák növekednek már, amelyek nem csak frissítik a levegőt, hanem szebbé is teszik az ott élők környezetét.

Emellett idén először lehetősége volt a lakosságnak is fákat igényelni. A parkfenntartó szerint sikeres volt ez a kezdeményezés, ugyanis több mint 100 igény érkezett hozzájuk.