Hirdetések

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványával egyezően a nyomozási bíró elrendelte egy 23 éves mátraverebélyi férfi letartóztatását, aki lakhelyén követett el vagyon elleni bűncselekményeket, valamint kábítószert szerzett meg.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint a büntetett előéletű, és jelenleg is büntetőeljárások hatálya alatt álló férfi 2023 októberétől lopta meg falubelijeit az alábbiak szerint:

2023. október 31. napján egy nyitva hagyott fürdőszoba ablakon mászott be egy családi házba, ahol egy fiókból jogtalanul eltulajdonított 20.000.- forint készpénzt, ékszereket és ruhaneműt.

2023. decemberében egy lezárt, lakatlan lakóház hátsó ablakát betörte, majd az udvarról ellopott egy fűnyírót, két csillárt, valamint több bútort is.

Ez év januárjában megtalálta egy ház kulcsát és azzal bement, eltulajdonította a sértett két pár cipőjét, karóráját, majd befeszítette a melléképület ajtaját és onnan katonai ruházatot zsákmányolt.

Februárban egy tehergépkocsi rakteréből kilopott egy 10 kilogramm kiszerelésű kutyatápot, majd márciusban egy lakóház udvarából eltulajdonított egy hűtőgépet, egy ott parkoló gépjárműből két ülést, valamint a házhoz tartozó pincéből egy baltát. Egy másik ingatlanból szerszámokat és kerékpárokat vitt el.

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság lopással, és mivel elfogásakor ketamint találtak nála, kábítószer birtoklással gyanúsította meg.

Az ügyészség, figyelemmel a sorozatos elkövetésre és arra is, hogy a férfi ellen számos eljárás van folyamatban más bűncselekmények miatt, indítványozta a letartóztatását, melyek indokaival a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája egyetértett és egy hónapra elrendelte vele szemben a kényszerintézkedést.