Hirdetések

A Pásztói Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 éves sziráki férfi ellen, aki unokatestvérét bírósági távoltartási végzés ellenére is tovább zaklatta, egy másik rokonát pedig súlyosan megsebesítette.

A vádirat szerint a férfi 2023. elején több alkalommal személyesen és telefonon is élete kioltásával fenyegette meg unokatestvérét, aminek hatására a nő elköltözött egy másik településre. 2023. február 18-án este a férfi újra megverte: előbb tarkón vágta a nőt, aki az ütéstől a földre esett, majd miután felállt, kétszer arcon is ütötte.

Az agresszív rokon 2023. március 23-án ököllel támadt a sértett 15 éves gyermekére, és amikor a gyermek védekezni próbált az ütés ellen, a férfi olyan nagy erővel ütötte meg a kezét, hogy a fiú csonttörést szenvedett.

A sértettek ezt követően távoltartást kértek a vádlottal szemben, amit a Pásztói Járásbíróság el is rendelt. A férfi azonban nem tartotta be a kényszerintézkedés szabályait: 2023. július 3-án ittasan betörte a sértett lakóháza ajtajának üvegét és bement a házba.

A járási ügyészség súlyos testi sértés bűntette, magánlaksértés vétsége és a sértett erre irányuló kérelmére tekintettel könnyű testi sértés és zaklatás vétsége miatt emelt vádat a letartóztatásban lévő férfi ellen, a vádiratban végrehajtandó szabadságvesztésre és közügyektől eltiltásra tett indítványt.

Az ügyben a Pásztói Járásbíróság dönt.