Hirdetések

A pártzászlók alatt rohangáló csoportosulás nem jelent valódi ellenzékiséget, az összefogás nem is érdekli a pártokat, csak a saját érdekük fontos – többek között ezzel indokolta távozását Hajnal Sándor a Szövetség a Balassagyarmatiakért Egyesület nevű baloldali párttömörülésből.

Hajnal Sándor szerint nincs valós összefogás, pártok önös érdekei motiválják az ellenzéki tömörülést – erről írt hosszú internetes bejegyzésében Hajnal, miután a balassagyarmati városi önkormányzat ülésén előzőleg nyilvánvalóvá tette, hogy nem volt más lehetősége, távoznia kellett az együttműködőnek hitt SZAB keretei közül.

Végre létrejöhetne Balassagyarmaton is egy valós ellenzék és egy valós többség is a reményeink szerint. Nem pártzászlók alatt rohangászó csoportosulások tucatja…

– írta bejegyzésében Hajnal Sándor, aki hosszú magyarázatának végén jutott arra a következtetésre, hogy ez csak akkor valósulhat meg, ha a politizálásból kimaradt és utcára kiszorult valódi ellenzék eldönti, hogy mikor tesz érte.

A SZAB 2019-es politikusai, még Hajnal Sándorral (b5). (fotó: fb.com)

Hajnal Sándor az önkormányzati ülésen elmondta, hogy nem kíván a SZAB ügyével sokáig foglalkozni, de megjegyezte, hogy kibékíthetetlen ellentétek miatt kényszerűen és sajnálattal távozott.

A SZAB néhány napja jelentette be, hogy a baloldali pártok helyi politikusaiból álló egyesületük elindul a 2024-es önkormányzati választáson.