Hirdetések

A Pásztói Járási Ügyészség vádat emelt két férfi ellen, akik különböző trükköket bevetve loptak a munkaadójuktól. A pásztói lámpagyárnak összesen hét millió forint kárt okoztak ezzel.

A vádirat szerint a 30 és a 27 éves férfi évek óta a cég alkalmazásában állt, amikor 2020-ban elhatározták, hogy onnan elkészült termékeket és alkatrészeket lopnak el és eladják azokat.

2020 szeptemberétől, amikor azonos műszakban dolgoztak, kartondobozba gyűjtötték a zsákmányt, aztán egy parkoló autóba vitték ki. Annak érdekében, hogy a cég területén működő biztonsági kamera ne rögzíthesse cselekményeiket, egy reflektort irányítottak rá, így az róluk csak rossz minőségű felvételt készített. A kisméretű izzókat, elemeket, led szalagokat a ruházatukba rejtve vitték ki a gyár területéről. Az összelopott lámpákat és lámpaalkatrészeket ezt követően a nyomozás során ismeretlenül maradt személyeknek adták el.

2021. szeptember 7-én az esti órákban két, lopott cikkel teli kartondobozzal tartottak az autójuk felé, amikor a cég biztonsági őre tetten érte őket. Ez alkalommal 53 darab lámpát, a hozzájuk tartozó alkatrészeket, izzókat és elemeket próbáltak ellopni.

Cselekményeikkel összesen közel 7 millió forint kárt okoztak munkáltatójuknak, amiből a tetten érés és lefoglalás útján 1.430.473 forint megtérült, 5.513.010 forint kár azonban jelenleg is fennáll.

A két férfi ellen jelentős értékre, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat az ügyészség. A vádiratban indítványozta, hogy ha a büntetlen előéletű vádlottak az előkészítő ülésen a váddal egyezően beismerik a cselekmények elkövetését, úgy a Pásztói Járásbíróság ítélje őket 2 év, öt évre felfüggesztett szabadságvesztésre, valamint fizettesse meg velük a sértettnek okozott kárt is, ha pedig nem ismerik el bűnösségüket, őket ítélje végrehajtandó szabadságvesztésre.

A rendőrség felvételén a tettenérés után lefoglalt árucikkek egy része látható.