Hirdetések

Felvonulással emlékeztek a népviselet napjára Balassagyarmaton a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban. A Vadóka Néptánc és Szabadidős Közhasznú Egyesület szervezésében létrehozott városi népviseleti játék nyerteseinek sorsolása is az eseményen történt.

Tolnai Rita, a Vadóka Néptánc és Szabadidős Közhasznú Egyesület oktatója felidézte: Magyarországon 2015 óta ünneplik a népviselet napját, ami április 24-én van. Ekkor felvonulásokkal, népi játékokkal, hagyományokkal emlékeznek a múltra. Balassagyarmaton az időjárás miatt egy rövid felvonulást rendeztek a művelődési központban, és közös táncos mulatságon vettek részt a gyermekek, és a szülők egyaránt.

Városi játék sorsolása. (fotó: Litavszki Fanni/ipolyinfo.com)

Hozzátette: Balassagyarmaton az egész hónap e témáról szólt, ugyanis a Palóc Ligetben egy népviseleti játékot lehetett játszani, annak zárása, a nyertesek sorsolása is az eseményen történt. Akik teljesítették a feladatot, és kitöltötték a játékszelvényeket, közülük több egyéni nyertest is sorsoltak. Különdíjasként említették a balassagyarmati Meseerdő Tagóvodát, és a Szabó Lőrinc Általános Iskolát.