Hirdetések

A Nógrád Vármegyei Főügyészség kábítószer-kereskedelem miatt emelt vádat egy 53 éves szurdokpüspöki férfival szemben, aki a házában a pincétől a padlásig közel 50 kg össztömegű, különböző fajtájú kábítószert tartott kereskedelmi céllal.

Hirdetések

A Balassagyarmati Törvényszéknek benyújtott vádirat szerint a férfi 2022. január 24-e előtt egy ismeretlen, feltehetően külföldi személytől szerezte meg a majd 40 kg marihuánát, 2,7 kg ketamint és 7,5 kg kokaint, amiket a szurdokpüspöki házának pincéjében és padlásán zsákokban elrejtve tárolta azért, hogy azokat egy ismeretlen személynek átadja, aki a kábítószert Nyugat-Európába kicsempészve kívánta értékesíteni. A rendőrség a házkutatás során a kábítószereket lefoglalta, emellett a kábítószer porciózásához és értékesítéséhez szükséges mérlegeket és fóliázó készüléket is találtak a házban.

A vádlott 20 éves fia felfedezte az apja által a házban tárolt nagy mennyiségű marihuánát és abból több személynek értékesített illetve ingyenesen adott át, valamint fogyasztott is belőle. 

Az ügyészség az 53 éves férfit jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolta meg, mely bűncselekmény akár 20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető. A 20 éves fiú kábítószer-kereskedelem miatt felelhet.

Az ügyben a Nógrád Vármegyei Főügyészség a visszaeső apával szemben arra az esetre, ha a vádlott a bíróság előtt a váddal egyezően, teljes körűen beismeri a bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, 12 év fegyház és 10 év közügyektől eltiltás kiszabására, míg a fia esetében 2 év börtön és 3 év közügyektől eltiltás kiszabására tett mértékes indítványt.  

Az ügyben a Balassagyarmati Törvényszék dönt.

A kábítószer lefoglalásáról és a férfi elfogásáról készült felvételek az alábbi linken tekinthetőek meg:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/tobb-mint-44-kg-marihuana-8-kg-kokain-25-kg#6