Hirdetések

Furcsának tűnő eseménnyel megkezdődött a Szövetség a Balassagyarmatiakért Egyesület (SZAB) baloldali párttömörülés önkormányzati kampánya. Úgy tudjuk, zárt körben, néhány embernyi közönség vett részt Márki-Zay Péter ex-miniszterelnök-jelölt fórumán, aki szerint Gyenes Szilárd meg fogja védeni a várost.

A SZAB egyik aktivistája közölt részleteket a szerinte alulértékelt kampánynyitányról. Informátorunk azt mondta, amikor telefonon meghívták, arról volt szó, hogy Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke a SZAB lakossági fórumán fog részt venni a zeneiskolában, ahová sok embert várnak. Azonban az összejövetelt végül a Teleki utca egyik vendéglátóhelyének különtermébe szervezték, mintegy húszan jelentek meg. Megtudtuk, hogy a kis számú közönséget részben a SZAB önkormányzati képviselő-jelöltjei alkották, valamint néhány kampánymunkatárs ült egy hosszú asztalnál, továbbá néhány érdeklődő lehetett a rendezvény vendége.

Márki-Zay látogatásáról hivatalosan még négy nappal később sem közölt semmit a SZAB, ezért is fordult az ipolyinfo.com szerkesztőségéhez a baloldali szövetség egyik aktivistája. Elmondása szerint érthetetlen, hogy a múlt heti rendezvényről miért nem adott ki semmilyen hírt a SZAB, továbbá Gyenes Szilárd sem tett említést a látogatásról, illetve az sem világos, miért volt szükség kampányidőszakban egy kisteremben beszélgetni néhány emberrel. Informátorunk elmondása alapján semmilyen titkolni való téma nem hangzott el, ami miatt különösen érdekes a szervezői döntés.

Megtudtuk: Márki-Zay főként arról beszélt, hogy Gyenes Szilárd az egyetlen megfelelő polgármesterjelölt Balassagyarmaton, ugyanis ő régebben egy hulladékfeldolgozó telepet is vezetett, menedzseri alkata és aktív közéleti szerepvállalása alkalmassá teszi a feladatra. Állítólag az ex-miniszterelnök-jelölt legerősebb mondata az volt, hogy Gyenes vezetésével egy tisztességes önkormányzat fog megalakulni, amely a lakóknak szabadságot ad majd arra, hogy jól érezzék magukat a városban.

Információnk szerint részt vett a szűk körű fórumon a Demokratikus Koalíció (DK) városi elnöke is; úgy tudjuk, Szedlák Sándor elégedetlen volt a szervezéssel, és szóvá tette, hogy ezt nem zárt körben kellett volna megtartani. Kerestük a DK helyi elnökét, aki telefonos megkeresésünkre nem reagált és nem is hívott vissza minket cikkünk megjelenéséig.

Végül az is kiderült, hogy a május 4-i gyarmati fórumot követően Márki-Zay sietve távozott, mert egy kampányvideót is készített éjszaka a belvárosban Gyenes Szilárddal. A SZAB – ahogyan az eseményről szóló hírt sem közölte – a videót nem publikálta eddig, ezért az sem tudható, hogy miről beszélgetett a két politikus a sötétben.