Hirdetések

A brit Mark Cavendish nyerte a Tour de Hongrie csütörtöki szakaszát. A balassagyarmati Rózsa Balázs ma nem erőltette a vezető szerepet, azonban az összesített eredmények alapján még mindig a legjobb tíz versenyző között van a második napot követően.

Mark Cavendish csak ma tudta megvalósítani azt, amit eredetileg már tegnapra tervezett: végre megnyerte a szakaszt. A britek világsztárja szerdán is villantani akart, de a – rendezők szerint – neki és vele tervezett útvonalon nem sikerült elsőként célba jutnia. Minden bizonnyal nem áll meg itt, mert az összesített eredmények szerint még nem ő vezeti a rangsort, 5 másodperces hátránnyal áll a cseh Voltr Martin mögött.

A Tokaj – Kazincbarcika 162 kilométeres táv legjobb magyarja Istlstekker Zsolt, az Epronex kerékpárosa lett. Az ezért járó jutalom, a fehér mez klubon belül maradt, a balassagyarmati Rózsa Balázs adta át neki, vagyis holnap Istlstekker lesz látható a legtisztább felsőruházatban.

Rózsa Balázst, a szerdai nap legjobb magyar versenyzőjét öltözteti a győztesnek járó fehér mezbe Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie szervezője Hajdúszoboszlón. (fotó: Tuba Zoltán/tdh.hu)

Rózsa Balázs ma 49. helyen tekert célba, de a legjobb magyarokat felsoroló abszolút eredménylistán a 2. helyen áll, a verseny két napjának abszolút sorrendjében pedig a 7. pozícióból várja a folytatást a balssagyarmati bringás.