Hirdetések

Egy helybeli férfi Salgótarján különböző részein három nap leforgása alatt három gépkocsit tört fel, a híres mondás azonban itt is beigazolódott. Három nap elég volt a nyomozóknak is az igazság kiderítésére és az elkövető elfogására.

Hirdetések

A férfi bűnös ténykedését május 3–4-én kezdte Zagyvapálfalva városrészben. Egy társasház mellett parkoló autó ablakát törte be, majd az utastérből kivette a rádióhoz tartozó transzmittert. Ez még nem volt elég a tolvajnak, az akkumulátort is kitépte, és magával vitte. Az elkövető nem sokkal később még ugyanebben a városrészben egy másik gépjármű ablakát is betörte, és abból is az autómagnót és az akkumulátort lopta el.

A tolvaj a következő éjszaka sem pihent, május 5-ére virradóan a városközpontban rongálta meg egy autó ablakát, majd az utastérből fűkaszát, fémvázas ütvefúrót, valamint fúrógépet vitt el a hozzá tartozó akkumulátorokkal és töltővel együtt.

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy az elkövető nem csupán gépkocsikra specializálódott, korábban egy családi házba is betört, ahonnan több százezer forint értékben vitt el radiátorokat, gáztűzhelyeket, valamint vasból készült asztalt és padot, kerítést és egyéb értékeket. A tolvaj a lopott tárgyak egy részét eladta, az abból szerzett pénzt a megélhetésére költötte.

A salgótarjáni nyomozók rövid időn belül azonosították a lopás bűncselekményekkel megalapozottan gyanúsítható férfit, akit május 7-én fogtak el, és a rendőrkapitányságra állították elő. A gyanúsított kihallgatása során beismerte a lopások elkövetését, a lakásán és más helyszíneken megtartott kutatás során a nyomozók több, a gépjárművek feltöréséből származó tárgyat találtak meg és foglaltak le.