Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

Wouter Poels holland versenyző nyerte a Tour de Hongrie országúti kerékpárverseny vasárnapi etapját. A Siófok és Pécs közötti szakaszt 3 óra 53 perc 27 másodperc alatt teljesítette Poels. Az abszolút versengés, vagyis az öt nap összetett eredményei alapján Thibau Nys lett az esemény bajnoka.

Csak úgy, mint tegnap, ma is izgalmas utolsó métereket láthatott a népes pécsi közönség a magyar körversenyen. A helyiek örömére a környéken több kört is megtett a mezőny, és minden pillanatban változó állást figyelhetett meg, a végére pedig az előreszökő boly tagjainak egymás elleni harcát is szinte testközelből élvezhette. A 173 kilométeres táv legnehezebb része éppen a cél előtt jött, ahol meredek emelkedők nehezítették a versenyzők munkáját, ezt aztán a díjátadó után többen is emlegették. A nap során összesen 2341 méternyi emelkedőn kellett hajtaniuk, és még a cél előtt is 5-12%-os meredekségű utcák vették ki a versenyzők maradék energiáját.

A Tour de Hongrie trófeáját Thibau Nys vitte el. (fotó: fb.com)

A 2002. november 12-én született belga Thibau Nys nem csak a teljes verseny bajnoka, hanem egyben a Tour de Hongrie legfiatalabb nyertese is.

A legjobb magyar versenyző Dina Márton lett, ő az esemény után azt mondta, hogy körülbelül az történt a mai napon, amire számított, az utolsó pécsi körig is sikerült tartani a tempót az elejével. Dina szerint jó volt a verseny, elégedett az eredményekkel. A balassagyarmati Rózsa Balázs, az Epronex kerékpárosa a 10. legjobb magyarként végzett.

Hirdetések