Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

Tegnap leégett egy ipolysági tornaterem, amit a tűzoltók nem tudtak megmenteni. Csak az épület lerombolásával tudták megfékezni a terjedő lángokat. Oltás közben három tűzoltó megsérült, a környező házakban is történtek károk. Ma folytatták a romok eltakarítását és elkezdték a közművek helyreállítását is.

Mindenkinek megköszönte Zachar Pál ipolysági polgármester a tegnapi katasztrófa idején mutatott gyors és áldozatkész munkát: a rendőrök, a tűzoltók és az önkéntes tűzoltók részére is üzenetet küldött, továbbá az oltás során megsérült három tűzoltónak mielőbbi gyógyulást kívánt.

Csak a falak maradtak meg a leégett ipolysági tornateremből. (fotó: fb.com)

A polgármester szerint az eset után az interneten sokan azt találgatják, hogy mi lesz a leégett épület helyén üresen maradó telek sorsa, megfogalmazása szerint egészen ízléstelen pletykák is terjednek a katasztrófa után.

Egyszer és mindenkorra szeretném tisztázni, hogy nyilvánosan ellenőrizhető, ez a telek nem a város tulajdona. Az épület volt a város tulajdona, a telek a rozsnyói egyházmegye tulajdona, az ingatlan sarkánál van egy alig több mint száz négyzetméteres rész a városé. Tehát, ha mi eltakarítjuk ezeket a romokat, akkor a rozsnyói egyházmegye tud dönteni a telek sorsáról.

– magyarázta a tulajdoni viszonyokat Zachar azt követően, hogy a találgatások szerint az önkormányzat kétséges kimenetelű eladásra teheti fel a város vagyonát.

Zachar Pál ipolysági polgármester arról is tájékoztatott, hogy a kábel tévé hálózat megrongálódott szakaszának helyreállítása már folyamatban van. A szomszédos, megsérült ingatlanok tulajdonosaival is felvették a kapcsolatot, hogy felmérjék a károkat.

A tűz keletkezésének körülményeiről egyelőre továbbra sincs jelentés.

Hirdetések