Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 56 éves salgótarjáni férfi ellen, aki a rosszul léte miatt magatehetetlen sértettől elvette az értékeit és használta a bankkártyáját.

A vádirat szerint a 66 éves sértett 2023. július 16-én egy salgótarjáni bankfióknál szeretett volna pénzt felvenni, azonban az automata műszaki okokból nem működött. A férfi visszatette a bankkártyáját a pénztárcájába, amikor cukorbetegsége folytán rosszul lett és eszméletét vesztette, eközben a tárcáját maga mellé ejtette.

A vádlott ezt meglátva a táskájába tette a pénztárcát, majd abból magához vett 13.200 forint készpénzt és a sértett bankkártyáját, ezután az iratokat tartalmazó tárcát a parkoló autók közé dobta. Ezután Salgótarján-szerte különböző boltokban összesen 25.099 forintot költött el az áldozat bankkártyáját használva, amit másnap egy szemetesbe dobott.

Az ügyészség kifosztással, közokirattal visszaéléssel és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalással vádolta meg a büntetlen előéletű, a cselekményt beismerő férfit és végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kérte vele szemben.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

Hirdetések