Hirdetések

Hivatalos eljárást színlelve jutott be idős ismerőséhez az a 29 éves férfi, akit a bátonyterenyei nyomozók őrizetbe vettek.

A bátonyterenyei férfi május 11-én este jelent meg egy 68 éves, nehezen mozgó, beteg ismerőse lakásán. A 29 éves elkövető dörömbölt az ajtón, és közben hivatalos eljárást színlelve – önmagát rendőrnek kiadva – felszólította az egyedül élő bácsit, hogy nyissa ki az ajtót. A sértett eleget tett a felszólításnak és ajtót nyitott, mire az elkövető két vállánál fogva fellökte a szépkorút, majd a lakásba jutva a fogason lévő nadrágja zsebéből – rövid kutatás után – kivett 15 000 forintot, és távozott.  

A sértett kihallgatása során elmondta továbbá, hogy ugyanez az ismerőse kb. egy héttel korábban napközben a város egyik buszmegállójában odalépett hozzá, és minden előzmény nélkül átkutatta a zsebeit, és a nadrágzsebéből elvette a pénzét. A férfi akkor is 15 000 forinttal rövidítette meg az egyébként is nélkülöző beteg, védekezésre képtelen, mozgáskorlátozott ismerősét. A feljelentést követően május 13-án a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság egyenruhásai szülei lakásán fogták el a 29 éves férfit, aki a távoltartás szabályait is megszegte, amelyet édesapja bántalmazása miatt rendelt el a hatóság.

A nyomozók a férfit védekezésre képtelen, illetve a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személytől való elvétellel elkövetett kifosztás bűntett, valamint hivatalos eljárás színlelésével elkövetett magánlaksértés vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.