Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

Nem feszélyez annyira egy busz kinézetű orvosi rendelő, mint egy fehér falú, betegekkel teli váróterem – az egyik orvos szerint ha ez segíti az embereket a vizsgálatok elvégzéséhez, akkor ezt kell tenni. Ma egész nap a balassagyarmati városháza mellett várják az egészségre vágyókat.

Orvosi rendelőkre tagolt nagy méretű busz parkol a Madách utcában, ahol reggel óta folyamatosak a vizsgálatok. Az egyik rendelőben dr. Szabó Géza neurológus fogadja a pácienseket. Két vizsgálat között az ipolyinfo.com-nak arról beszélt, hogy

Örülök, hogy sokan vannak, mert az egyik legfontosabb, hogy még a súlyos bajok előtt sikerüljön kideríteni, ha valami rendellenesség jöhet létre az emberi szervezeten belül, ez a szűrések jelentősége. Akkor is el kell menni szűrésre, ha semmi gondot nem érez az ember, mert ha ki tudunk deríteni egy kezdődő betegséget, akkor nagyon jó eséllyel válik kezelhetővé.

Dr. Szabó Géza hozzátette: többen azt is bevallották, hogy szívesebben jönnek a buszos rendelésre, mint bármelyik egészségügyi intézménybe, mert sokak számára frusztrálók a fehér falak és a tömött rendelők.

Ingyenes mobil szakrendelések a szűrőbuszban Balassagyarmaton. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

A mobil szakrendeléseken többek között neurológus és bőrgyógyász várja az érdeklődőket. Kérhető vércukorszint-mérés, megállapítható a testtömeg-index és tanácsokat is adnak szakemberek az egészség megőrzésére. A vármegyei szűrőprogram részeként holnap Ipolyvecére utazik a szűrőbusz.

Hirdetések