Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványára a bíróság letartóztatott egy 29 éves férfit, aki idős embereket fosztott ki.

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányságon eljárás van folyamatban egy 29 éves férfi ellen rablás, kifosztás és magánlaksértés miatt. A többszörösen büntetett előéletű férfi idén áprilisban odament egy bátonyterenyei buszmegállóban tartózkodó idős nénihez, és pénzt kért tőle, mire a sértett adott neki 100,- forintot. Ezután a férfi kirángatta a szatyrot a nő kezéből, amiben benne volt a sértett pénztárcája, készpénze és kulcsa, majd elszaladt.

A férfi pár nappal később ismét elment a buszmegállóba, ahol egy padon fekvő, idős, mozgáskorlátozott férfi nadrágzsebéből kivette annak készpénzét és elszaladt. Pár nap múlva megjelent az idős sértett otthonában is, és magát rendőrnek kiadva úgy ment be a házba, hogy a bácsit fellökte, majd a lakásból magához vett 15.000,- forint készpénzt, és azzal távozott.

A Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája a bűnismétlés megakadályozása érdekében – az ügyészségi indítvánnyal egyetértve – elrendelte a gyanúsított letartóztatását, mely ellen a 29 éves férfi fellebbezést jelentett be.

Hirdetések