Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság nyomozói pénz átvételénél érték tetten azt a 26 éves zsarolót, aki társával bűnös módon több mint egymillió forintot csalt ki ismerősétől.

Hirdetések

Egy balassagyarmati férfi 19 éves társával közösen kitervelve egy felnőtt társkereső weboldalon női álprofilt hozott létre. Ezzel a profillal önmagát nőnek kiadva felvette a kapcsolatot egy közös ismerősükkel, egy 37 éves helyi férfival. A csetelés során – zsarolási szándékkal – erotikus tartalmú képet kért és kapott a férfitól. Ezzel a fotóval kezdte zsarolni a sértettet, hogy amennyiben nem fizet, akkor a képet és az elektronikus beszélgetést megmutatja a férfi barátnőjének. Az áldozat a kapcsolatát féltve április elejétől több alkalommal összesen 1 077 000 forintot adott, illetve utalt át kisebb-nagyobb összegekben zsarolójának. A feljelentés után a 26 éves zsarolót május 8-án a hallgatásért cserébe követelt újabb összeg átvétele után fogták el a nyomozók, és állították elő a kapitányságra, ahol zsarolás bűntett miatt hallgatták ki, vették őrizetbe és kezdeményezték letartóztatását.

Az adatgyűjtés eredményeként az elkövető szintén balassagyarmati 19 éves férfi társát – a zsarolás értelmi szerzőjét – május 15-én fogták el. Kihallgatása után őrizetbe vették őt, és kezdeményezték letartóztatását. A folyamatban lévő ügyben bűnsegédi minőségben a nyomozók egy 18 éves szügyi nőt is kihallgattak, aki a zsarolók rendelkezésére bocsátotta a folyószámláját. A bíróság elrendelte a két férfi letartóztatását.

Hirdetések