Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

Nem szerette a tömegközlekedést az a 18 éves férfi, aki autókat lopott az ismerősei meglátogatásához. Most jármű önkényes elvétele miatt kell felelnie.

A Taron élő fiatal május 26-án este érkezett vonattal Mátraverebélybe, ahol végiglátogatta ismerőseit. Már hajnali három volt, amikor a vasútállomás felé indult, de útközben észrevette, hogy egy fehér, „dobozos” autóban benne van a kocsikulcs és az ajtaja is nyitva. A férfi kihasználta az alkalmat, és autózni indult, pedig még jogsija sem volt.

Először Tarra ment, majd áthajtott Salgótarjánba, és egy mellékúton félreállva aludt pár órát. Reggel az éppen vajúdó testvéréhez indult a kórházba. A város központjában a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság munkatársai figyeltek fel az akkor már körözött járműre. Megállították, vezetőjét pedig elfogták és előállították. Kihallgatásán a férfi beismerte tettét. A tulajdonos visszakapta a rendőröktől a járművét.

Szabadon bocsájtását követően a fiatalember meglátogatta testvérét, majd hazament. Mivel nem tudott aludni, éjszaka ismét „portyázni” indult Taron, ez alkalommal egy zárt udvaron parkoló áruszállítóra figyelt fel. Miután a nyitott kapun bement a kertbe, a lezárt autó ajtajait a nála lévő fogóval próbálta felfeszíteni. A zajra felébredt a ház ura, tetten érve a rongálót és hívta a segélyhívót. Az elkövető futva menekült, de a személyleírás alapján a Pásztói Rendőrkapitányság járőrei a közelben elfogták és előállították a járműben 400 ezer forint kárt okozó férfit. Gyanúsítotti kihallgatásán a 18 éves fiatal ezt a tettét is beismerte, a rendőrség az általa elkövetett bűncselekmények miatt őrizetbe vette.

Hirdetések